شهید فرهاد بجنوردی

   ١٠٠٩
   بجنوردی
   فرهاد
   علي اصغر
   
   پاسدار
   ٧ بهمن ١٣٣٩
   ١٧ شهریور ١٣٦٠
   بازی دراز
   تک تیر انداز
 
 
توضیحات

 

گوشه ای از عمر پر برکت جاویدالاثر شهید فرهاد بجنوردی

 

بسم الله الرحمن الرحیم

شهيد فرهاد بجنوردي فرزند علي اصغر می باشد ایشان در تاريخ 7/12/39 در یک خانواده‌اي مذهبي در تهران خيابان مرتضوي ديده به جهان گشود. دوران دبستان و راهنمايي را به خوبی گذراند رشته ساختمان (فني حرفه‌اي) را در دبيرستان انتخاب كرد و با موفقيت به پايان می رسانيد. در دوران تحصيل به دوستاني كه در درس ضعفي داشتند كمك مي‌كرد و كمك كردن به فقرا و نيازمندان را بسيار دوست داشت و تمام پول پس انداز خود را براي آنها خرج مي‌كرد. در اواخر سال 59 در سن 20 سالگي به سپاه پايگاه مقداد می رود و از اين طريق به جبهه اعزام می شود و حدود یکسال در جبهه حضور دارد که فقط یک بار برای مرخصی به تهران می آید و در تاريخ 17/6/60 در ارتفاعات بازي دراز سر پل ذهاب كرمانشاه بر اثر اصابت گلوله تک تیر انداز به شهادت می رسد و پیکر پاکش در منطقه جا مانده است و مزاری جهت یاد بود در قطعه 26 بهشت زهرا تهران واقع مي‌باشد.

یادش گرامی باد

 

تصاویر/ دهه فجر در قاب عکس‌های شهید فرهاد بجنوردی

 



سایت ساجد- شهید فرهاد بجنوردی در سال 1339 در محله جیحون تهران به دنیا آمد. وی فرزند آخر خانواده بود. دوران تحصیلش همزمان با انقلاب بود. او فعالیت‌های انقلابی را در محله‌های مختلف تهران انجام می‌داد و پوستر و اطلاعیه‌های امام را توزیع می‌کرد، ساواک نیز بخاطر این فعالیت‌ها چند باری او را دستگیر کرد. شهید بجنوردی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و اتمام تحصیل در سال 1359 وارد سپاه شد و فعالیت‌های رسمی خود را شروع کرد.

در اواخر سال 1359 به جبهه‌های غرب و منطقه بازی دراز اعزام شد و در سال 1360 زمانی که می‌خواست یکی از همرزمانش را که زخمی شده بود به عقب برگرداند تیری به گردنش اصابت کرد، شهید بجنوردی در ارتفاعات بازی دراز به آرزوی دیرینه‌اش رسید و تا به امروز پیکرش به میهن باز نگشته است.

تصاویر زیر ثبت شده از قاب دوربین شهید «فرهاد بجنوردی» است.


منبع:سایت ساجد

 

 

سبک‌بالانی که هنوز بی‌نشانند - 3/ گفت‌وگوی دفاع پرس با خواهر شهید مفقودالاثر "فرهاد بجنوردی"

   

اولین خواسته‌ام از خدا، بازگشت پیکر برادرم است/ فرهاد می دانست که شهید خواهد شد

 

زمانی که فرهاد برای دومین بار عازم جبهه می‌شد مادرم را در آغوش گرفت؛ از او حلالیت طلبید و گفت: من در این عملیات شهید خواهم شد.

 

اولین خواسته‌ام از خدا، بازگشت پیکر برادرم است/ فرهاد می دانست که شهید خواهد شد

اشاره: شهید فرهاد بجنوردی در سال 1339 در محله جیحون تهران به دنیا آمد. وی فرزند آخر خانواده بود. دوران تحصیلش همزمان با انقلاب بود. او فعالیت‌های انقلابی را در محله های مختلف تهران انجام می داد و پوستر و اطلاعیه‌های امام را توزیع می کرد، ساواک نیز بخاطر این فعالیت‌ها چند باری او را دستگیر کرد. شهید بجنوردی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و اتمام تحصیل در سال 59 وارد سپاه شد و فعالیت های رسمی خود را شروع کرد.

متن پیش رو، گفت‌وگوی خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، با خواهر شهید مفقودالاثر فرهاد بجنوردی است که به بخشی از وقایع زندگی این شهید پرداخته است.

نحوه حضور در جبهه

به دلیل اینکه فرهاد فرزند آخر خانواده بود پدر و مادرم حاضر نشدند که او به جبهه‌ها اعزام شود، وقتی در آن زمان با هم صحبت می کردیم همیشه از دوستاش می گفت که شهید شدند. می گفت منم از خدا می خواهم که روزی راه آنها را بروم و شهید شوم، خوب یاد دارم فرهاد بعد از چند روز با پدرم صحبت کرد و گفت: این یک تکلیف است و من باید بروم تا از دین و از مملکتم دفاع کنم. وقتی فرهاد اینها را گفت پدرم راضی شد تا او به جبهه ها اعزام شود. او دراواخر سال 59 به جبهه های غرب و منطقه بازی دراز اعزام شد.

عملیات ها

شهید بجنوردی از جمله شهدایی بود که که در اوایل جنگ وارد صحنه‎‌های نبرد شد و او در دو عملیات باز پس گیری ارتفاعات بازی دراز شرکت کرد، در عملیات اول فرهاد بعد از چند ماه به خانه باز گذشت و چند روزی ماند، درعملیات دومی که فرهاد می خواست اعزام شود از همه حلالیت خواست مادرم را به آغوش گرفت و گفت از من راضی باش و من را حلال کن چون می دانم در این عملیات شهید خواهم شد.

ماجرای وصیت نامه شهید بجنوری

همرزمانی که با فرهاد در منطقه بازی دراز بودند تعریف می کردند یک شب فرهاد خواب دید که شهید خواهد شد، صبح که شد او از همه حلالیت طلبید بچه ها از او سوال کردند، فرهاد چه شده؟ گفت: من در این عملیات شهید خواهم شد و به آرزویی که داشتم میرسم. خواهر شهید بجنوردی اینجا به نقل از همرزمان فرهاد گفت: همان روز وصیت نامه ای نوشت و در آن نوشت که شهید خواهم شد و همانطور هم شد و فرهاد شهید شد.

نحوه شهادت شهید بجنوردی

خواهر شهید بجنوردی با بغضی که در گلو داشت گفت: آخر فرهاد به آرزویی که داشت رسید و در سال 1360 زمانی که  می خواست یکی از همرزمانش که زخمی شده بود را نجات دهد نیروی تک تیرانداز عراقی او رامورد هدف قرار داد و او را به شهادت رساند. همرزمانش می گویند: وقتی که تیر به او اصابت کرد فرهاد به داخل مرز عراق افتاده و نمی توانستند او را عقب بکشند و تا امروز هم پیکرش باز نگشته است.

برادرم را می بینم

من و برادرم از نظر سنی با هم اختلاف زیادی نداشتیم و در دوران کودکی هم بازی هم بودیم، من به برادرم وابستگی زیادی داشتم و زمانی که شهید شد خیلی برایم سخت بود و تا چند وقت شهادت او را باور نداشتم، امروز هم به همین صورت است  ومن برادرم را میبینم و با او صحبت می کنم.

هنوز هم منتظر خبری از فرهاد هستم

خواهر شهید بجنوردی در مصاحبه چند بار این جمله را تکرار کرد «که هنوز هم منتظر خبری از فرهاد هستم و وقتی که دلتنگ برادرم می شوم نماز و قرآن میخوانم و همیشه اولین خواستم از خدا این بوده که پیکر فرهاد را ببینم بعد از این دنیا بروم.»

گفت و گو: سعید نوروزی

 

 

 

عکس منتشر نشده از شهید غلامعلی پیچک

شهید غلامعلی پیچک (فرمانده عملیات سپاه غرب) به همراه شهید محسن وزوائی در جمع رزمندگان گردان 9(قدر) پادگان ولیعصر(عج) در عملیات بازی دراز اول در تاریخ 60/2/10 در زیر قله 1020

 

شهید پیچک در جمع رزمندگان گردان 9(قدر) پادگان ولیعصر(عج) در عملیات بازی دراز اول در تاریخ 60/2/10 در زیر قله 1020

ایستاده از سمت راست:

نفر اول برادر عرب - نفر دوم شهید سید علی عابدی - نفر سوم شهید عبد‌الله آمره‌ای -

نفر چهارم شهید غلامعلی پیچک - نفر پنجم شهید محسن وزوائی - نفرششم شهید سید محمد روانپور


نشسته از سمت راست :

نفر اول شهید فرهاد بجنوردی - نفر دوم برادر رحیمی - نفر سوم شهید کاظم کیا دلیری - نفر جهارم برادر چیذری - نفر پنجم برادر اسدی

جالب توجه اینکه در این عکس شهید وزوائی در دستش یک عدد چائی با استکان و نعلبکی دارد